dinsdag 19 februari 2008

Microsoft DreamSpark

Dat is de titel van de nieuwe commerciƫle move van Microsoft.

Studenten die een relevante studie volgen kunnen in de toekomst gratis licenties bekomen van Microsoft paketten. Op zich een mooi initiatief, maar natuurlijk zit er meer achter. Een mens is nu eenmaal een gewoontedier, dus als ze dat op scholen gaan gebruiken, gaan dit ook de toekomstige gebruikers zijn, en dus de toekomstige aankopers van de licenties :-)

Microsoft stelt voor developers Visual Studio 2005 en 2008 beschikbaar, en voor gameontwikkelaars is een gratis licentie voor XNA Game Studio 2.0 te krijgen. Aan designers wordt Expression Studio aangeboden, met onderdelen als Expression Web, Blend, Design en Media. Tenslotte moet een platform voor de software beschikbaar zijn: daartoe dienen gratis edities van Windows Server en SQL Server.

Microsoft werkt samen met onderwijsinstellingen om hun persoonsidentificatiesystemen op elkaar af te stemmen, zodat gecontroleerd kan worden op welke gratis licenties een student recht heeft. Dreamspark wordt de komende zes maanden uitgebreid naar diverse Europese, Aziatische en Amerikaanse landen. Ook leerlingen van middelbare scholen zullen vanaf het derde kwartaal van 2008 toegang tot de Dreamspark-software krijgen.

Geen opmerkingen: